154 millió forintot próbál behajtani a NAV a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzaton

  • narancs.hu
  • 2023. március 22.

Belpol

És ez nem is az összes tartozásuk.

Csütörtök kiszállnak a NAV végrehajtói a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat irodájához, hogy megpróbálják behajtani a szervezet tetemes adósságát – írja a HVG.hu. Az FRNÖ jogosulatlanul és szabálytalanul vett fel normatív támogatást egy korábban általa fenntartott szakképző iskola után, amivel 153,7 millió forinttal károsították meg az államot.

Az Európai Üzleti Polytechnikum majd Európai Roma Nemzetiségi Szakgimnázium néven működött intézmény körüli visszásságok évek óta kísértik a roma önkormányzatot, 2015 óta az összes vezető emiatt távozott.

Abházi József, a szervezet új elnöke szerint összesen már nagyjából 220 millió forinttal tartozik az önkormányzat, hullanak ki a csontvázak a szekrényből, a FRNÖ pedig fizetésképtelen. Az elnök az állam közbeavatkozására apellál.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk