15,9 milliárdért épül a médiahatóság új központja

  • narancs.hu
  • 2020. május 6.

Belpol

A Narnia-projektre azért van szükség, mert a régi infrastruktúra elöregedett, a technológiai fejlődésekkel azonban lépést kell tartani. A kivitelező Grabarics Kft. sorra nyeri a milliárdos közbeszerzéseket.

Az előző év nyarán írt ki nyílt közbeszerzést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) EMC mérőlabor és szerverközpont építésére, amelynek nyertese mint most kiderült, az uniós közbeszerzési értesítő tanúsága szerint a Grabarics Építőipari Kft – írja az Átlátszó.

A pályázaton az utóbbi időben több milliárdos közbeszerzést is elnyerő Grabarics Kft. mellett két másik cég, a Strabag és az EB Hungary Investi is indult.

A Grabarics Építőipari Kft nettó 15,9 milliárd forintból építheti fel a komplexumot. Áprilisban már alá is írták a szerződést.

A lap emlékeztet, hogy az épületet még 2016-ban kezdte terveztetni az NMHH, indoklásuk szerint azért van rá szükség, mert a régi infrastruktúra elöregedett, ám a technológiai fejlődéssel lépést kell tartani.

Magyar Építők azt írta korábban a Narnia-projektnek nevezett beruházásról, hogy a volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás. "A három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd."

A beruházás – melyhez terveit a Nirmana Építésziroda Kft. készítette – május végén kezdődik. A kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.