Szijjártó: a BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett

  • narancs.hu
  • 2020. május 6.

Belpol

Ezt mutatja az is, hogy a gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

Mint arról lapunk is beszámolt, Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke sajtótájékoztatón mutatta be a német autógyártó első negyedéves számait, a gyorsjelentés utáni sajtótájékoztatón pedig bejelentette, egy évvel elhalasztják a debrecenbe tervezett gyár megnyitását.

Ugyanis ahogy az a cég gyorsjelentéséből is kiderül, az első negyedévben jelentősen csökkentek a BMW Csoport autóeladásai, és a világgazdasági visszaesés, illetve az autópiaci forgalom várható csökkenése miatt a konszern az idén eladásainak és eredményének jelentős csökkenésére számít.

A BMW vezetői elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett, erről biztosították a vállalat vezetői Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a szerdai egyeztetésükön. Ezt a miniszter közölte Facebook-oldalán szerdán. Szijjártó igyekezett a hír után árnyalni a helyzetet.

Elmondása szerint a vállalat vezetőivel ma is egyeztettek, akik arról biztosították a tárcát, hogy „természetesen továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett”. Közölte, hogy jövő pénteken Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel a kormány képviselői személyesen beszélnek majd.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, a BMW Debrecen iránti elkötelezettségét mutatja az is, hogy a gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

Figyelmébe ajánljuk