20,9 milliárdot szán a kormány a Dubaji Világkiállításra

  • narancs.hu
  • 2019. március 15.

Belpol

Az ikonikus Sámándob után a mostani pavilon majd a víz és a fenntarthatóság jegyét hordozó, az országimázs erősítésére szolgáló szimbolikával rendelkezik majd.

A 2020-as Dubaji Világkiállításra olyan pavilonnal nevez majd, amely egy 1828,2 négyzetméteres telken épül meg, és a víz és a fenntarthatóság jegyét hordozó, az országimázs erősítésére szolgáló szimbolikával rendelkezik.

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa első közel-keleti városként szervez expót 2020. május 1. és október 31. között, a világkiállítás mottója: kapcsolódó elmék, épülő jövő.

Az előző, 2015-ös milánói világkiállítás magyar attrakciója, a Sámándob túlzás nélkül évek óta hánykolódik a világ különböző pontjain.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a Dubaji Világkiállításon való részvételre 20,9 milliárd forintot szán a kormány, plusz járulékos költséget jelent a 7,8 milliárd forintnyi illeték és kincstári díj is – írja a 444.hu. (Legfeljebb ennyi költségvetési támogatásból kell megvalósítani a pavilont tervezéssel, bontással együtt.)

Március elején kivételes eljárásban fogadta el a parlament azt a törvényt, ami lehetővé teszi, a világkiállítás közbeszerzéseinek egyszerűsített és gyorsított lebonyolítását: vagyis rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást alkalmazhatnak. Minden esetben legalább három ajánlattevőt kell felkérni ajánlattételre, és az ajánlatok értékelési szempontja kizárólag a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás lehet.

A Dubaji Világkiállítás magyar jelenlétét a Rogán Antal minisztériuma vezette Magyar Turisztikai Ügynökség felügyeli és irányítója.

Figyelmébe ajánljuk