30 évig titkos, hogy miért járt a Honvédség gépe Dubaiban

  • narancs.hu
  • 2020. január 4.

Belpol

Baj, ha nem Dubai.

Harminc évig titok, hogy miért jártak egzotikus helyeken a Honvédség utasszállítói – derült ki Benkő Tibor miniszter válaszából, amit az MSZP-s Harangozó Tamásnak adott. A 444.hu cikke szerint a képviselő arra volt kíváncsi, hogy mikor és hol járt tavaly a légierő négy gépe, továbbá előfordult-e, hogy magánutazásra is igénybe vegyék őket.

A tárcavezető közölte hogy „minden személyszállítás a hatályos jogszabályoknak megfelelően történt". Hozzátette, a katonai szállításokra vonatkozó információk a honvédségi törvény szerint 30 évig honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nem nyilvánosak.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Dubaiban, Las Vegasban, Máltán és Panamán is jártak a Honvédség gépei.

Egzotikus desztinációkra repdestek a honvédség luxusgépei

Dubaj, Las Vegas, Kanári-szigetek a célállomások között. Titkolóznak, miért repültek oda. Az Átlátszó megtudta, hova repültek a közelmúltban Orbán Viktor büszkeségei, a honvédség által frissen beszerzett luxusrepülőgépek: a két Dassault Falcon 7X illetve az ugyancsak a katonaság tulajdonába került két Airbus A319.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?