A Miniszterelnökséghez igazol a budapesti kormányhivatal eddigi vezetője

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. január 3.

Belpol

Utóda Pikó András józsefvárosi ellenfele lehet.

A Miniszterelnökség államtitkárának nevezte ki György Istvánt a köztársasági elnök pénteken - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

A Budapest Főváros Kormányhivatalát csaknem hat évig kormánymegbízottként vezető politikus a tárca közszolgálatért felelős államtitkára lesz.

A területet eddig irányító Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkáraként folytatja munkáját.

Az Index információi szerint a budapesti kormányhivatal élére Sára Botond korábbi józsefvárosi polgármester kerülhet, aki októberben elveszítette a választást Pikó Andrással szemben.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.