30 milliós festményt kölcsönzött Hoppál Péter irodájának a pécsi múzeum

  • narancs.hu
  • 2019. február 8.

Belpol

Szívesen adnak képet közhivatal, kulturális intézmény vagy közjogi méltóság számára.

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő két hete posztolt büszkén a pécsi irodájában letétbe helyezett Keserü Ilona és Lantos Ferenc festményekről.

A 24.hu most közérdekű adatigényléssel megtudta, hogy a pécsi Janus Pannonius Múzeum összesen 13 képet adott kölcsön megőrzésre a pécsi polgármesteri hivatalnak. A festmények közül 30 millió forintos biztosítási értékkel a legértékesebb Keserü Ilona alkotása, mely épp Hoppál képviselő tárgyalójába került.

Az Index-nek a múzeum azt írta, hogy a képek raktárban voltak, és egyébként is gyakran adnak kölcsön "közhivatal, kulturális intézmény vagy közjogi méltóság részére."

Hogy Hoppál Péter a három közül melyik, azt nem tudjuk, de a szerződés nyilván a polgármesteri hivatallal köttetett, ahol aztán pont az országgyűlési képviselő szobájába akasztották a legértékesebb festményt.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?