6 millió forintos jutalmat kapott Solymár fideszes polgármestere

  • narancs.hu
  • 2022. december 14.

Belpol

Meglepetés: nem tartja visszásnak, hisz' Solymár kiváló gazdasági helyzetben van.

Az "energiaválság ellenére kiváló gazdasági helyzetben" van városa, ezért felvette hatmillió forintos jutalmát a pest megyei Solymár fideszes polgármestere – írja a 24.hu. Szente Kálmán fizetése havi bruttó közel egymillió forint, vagyis a képviselő-testület hathavi fizetését szavazta meg neki. A polgármester pedig már meg is találta a több milliós jutalom helyét

"Már be is fizettem egyetlen ingatlantulajdonom, a solymári családi házam hitel-előtörlesztésére" – mondta a lap kérdésére. Elmondta,

nem tartja visszásnak a plusz pénz felvételét, mert szerinte Solymár kiváló gazdasági helyzetben van, mivel az elmúlt években komoly fejlesztéseket hajtottak végre – "saját erőből".

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég arról beszélt, nem tartja helyesnek a fóti fideszes polgármester hatmilliós bónuszát, mire ő le is vette a napirendről a javaslatot. A solymári eset egyelőre nem érte el az ingerküszöböt.

Egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hány polgármester részesül még jutalomban idén, de a 24.hu talált több olyan kisebb települést is, ahol plusz pénzt kapott a város vezetője.

  • Kékkúton a polgármester, Kardosné Csaba Gyöngyi bruttó kétmilliót, az alpolgármester, Vasáros Csaba bruttó egymilliót kapott,
  • a zánkai Filep Miklós szintén bruttó közel kétmilliót,
  • a vászolyi Rózsahegyi Tibor pedig 1,7 millió forint jutalmat tehetett zsebre.
  • Korábban derült ki, hogy Győr polgármestere, Dézsi Csaba András októberben ötmilliós jutalmat vitt haza, miközben az önkormányzatnak épp megszorításokat kellett bevezetnie.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk