868 millió rendőrségi helikopter-alkatrészekre

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 3.

Belpol

Repülőgép-, űrjármű- és helikopter-alkatrészek beszerzésére kiírt tenderen hirdetett eredményt a Készenléti Rendőrség.

Az űrjármű csak az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tender eredményértesítő főcímében szerepel, alább kiderül, hogy a Készenléti Rendőrség meglévő, az MD Helicopters, Inc. gyártó termékeiből álló helikopterflottájához szerez be alkatrészeket nettó 868 millió forint értékben.

A tömegrendezvények, demonstrációk, futballmeccsek, koncertek biztosítására és rendőri egységek megerősítésére szolgáló Készenléti Rendőrség tavaly decemberben írt ki tendert a használatában lévő helikoptereinek üzemeltetéséhez szükséges alkatrészek beszerzésére. A meghibásodás, elhasználódás vagy üzemidő lejárta miatt kiszerelt alkatrészek pótlásához, illetve a raktári készlet szinten tartásához szükséges alkatrészeket, berendezéseket, eszközöket, karbantartó anyagokat a most kihirdetett tender eredményeként a HeliControl Kft.-től vásárolják. A 868 millió forint értékű keretmegállapodást augusztus elsején írták alá.

A szervezet tavaly 13 prémium kategóriás autót vásárolt csaknem 270 millió forintért. A Porsche Hungáriától delegációs feladatok elvégzésére rendeltek két darab VIP felső vezetői gépjárművet, hat darab terepjárót, kettő kisbuszt és három rendőrautót.

Figyelmébe ajánljuk