Megvan, ki tervezi át a Blaha Lujza teret

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. aug. 03., 09:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Győztest hirdetett a Blaha Lujza tér felújítási terveinek elkészítésére kiírt tenderen a BKK.

A KÖZLEKEDÉS Fővárosi Tervező Iroda Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. nyerte a BKK Blaha Lujza téri felújítási terveinek elkészítésére kiírt tenderét. A közös ajánlattevők 139,2 millió forintért vállalták a munkát, ami messze a legjobb ár volt. A négy beérkezett ajánlatból egyet érvénytelennek nyilvánítottak, a másik kettő 172, illetve 289 millió forintot kért volna a tervekért. A munka ellenértékét eredetileg 145 millióra becsülték.

A két cég vállalkozási szerződés alapján végzi el a munkát, amelybe a közterek, műtárgyak felújításához, átépítéséhez szükséges kivitelezésre alkalmas teljes körű, minden szakágra kiterjedő engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, az építéshez szükséges engedélyek, jóváhagyások teljes körű megszerzése és tenderdokumentáció elkészítése tartozik bele. A feladat a Blaha Lujza tér (Rákóczi út–József körút–Europeum–Corvin Áruház–Márkus Emília utca által határolt része) komplex köztérrendezése kb. 10 000 m² területen, illetve a Somogyi Béla utca rendezése a Blaha Lujza tér és a Gutenberg tér között. Ezenfelül megoldást kell találni a Blaha Lujza téri aluljáró és nyilvános illemhelyek teljes területére (1800 m²), valamint a Nagykörút–Rákóczi út csomópont akadálymentesítésére. A tervek elkészítésére 185 munkanap áll rendelkezésükre.

A szerződést már meg is kötötték. A rekonstrukciót márciusban jelentette be Tarlós István főpolgármester. A tér felújítására mintegy 2 milliárd forintot szánnak, a városvezető bízik benne, hogy a munkával 2019 végére végezhetnek.

szerző
narancs. hu
publikálva
2018. aug. 03., 09:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2018. augusztus 04., szombat 18:34
  2

  A második dologban tévedsz. Az előszöri elkészülése biztosan meglesz a határidőre - aztán a következő két-három elkészülés a későbbi hónapokban.
 2. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 03., péntek 17:28
  „A tér felújítására mintegy 2 milliárd forintot szánnak, a városvezető bízik benne, hogy a munkával 2019 végére végezhetnek.”

  Két dolog már most kijelenthető, többe fog kerülni, mint 2 milliárd, és nem készül el 2019 végére.
 3. 1
  rworse
  2018. augusztus 03., péntek 16:54
  A nemzet csótánya.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra