Tarlós bizonytalan

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 3.

Belpol

Ha elindul, akkor közvetlen főpolgármester-választás lesz, de azt még nem tudja, hogy elindul-e.

Tarlós István továbbra is bizonytalan. Vagy mégsem?

A mai szokásos pénteki sajtótájékoztatóján mindenesetre kérdésre sem árulta el, hogy jövőre indulna-e a főpolgármesteri székért. Közölte viszont, hogyha indul, akkor marad a közvetlen főpolgármester-választás intézménye. Azt viszont nem tudja, hogy változik-e ez, ha ő nem indul – számolt be a HVG.

Azt mondta, nem nagyon kapaszkodik egy újabb ciklusért, de mielőtt döntést hozna, még egyszer beszél a miniszterelnökkel. Majd azt is hozzátette, hogy ő fog dönteni az ügyben és nem a felesége. Ezt azért tartotta szükségesnek hangsúlyozni, mivel korábbi kijelentésére hivatkozva néhány sajtóorgánum túlzott jelentőséget nyilvánított nejének ebben az ügyben.

Mindemellett Tarlós fontosnak tartaná, ha tisztáznák a Fürjes-féle Budapest fejlesztéséért felelős államtitkárság pontos hatáskörét. Korábban nem aggódott emiatt, most azonban átbeszélné a dolgot, mielőtt döntene.

Tarlós szerint nem igazak a sajtóban elterjedt hírek, miszerint megszűnne a közvetlen főpolgármester-választás intézménye. Legalábbis ha ő újraindul, akkor biztosan nem, ha nem így lenne, akkor nem is indulna. Ezt a miniszterelnöknek is elmondta, aki pedig kétszer is felkérte őt az indulásra, tette hozzá. Bár, ha nem indul, akkor nem is tudja, hogy mi lesz. Vagyis akár megszűnhet a közvetlen főpolgármester-választás. Vagy mégsem?

A főpolgármester mindenesetre szabadsága idején tartotta meg a Budapest-infót, legalábbis a sajtóosztálya a Magyar Narancs megkeresésére azt válaszolta, hogy Tarlós István augusztus 20-ig szabadságon van. Vagy mégsem?

 

Figyelmébe ajánljuk