A buszos szakszervezet szerint szó sincs arról, hogy a Volánbusz nyitott lenne a tárgyalásokra

  • narancs.hu
  • 2022. október 22.

Belpol

A keddre sztrájkot bejelentő szervezet szerint félreveztő a Volánbusz közleménye, ugyanis nem voltak hajlandóak tárgyalni velük.

120 perces munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) október 25-re, a bejelentésre a Volánbusz Zrt. pedig igyekezett közölni, hogy mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató, nyitottak a párbeszédre. 

Erre a kitételre reagált a SZAKSZ, amely szombat délutáni közleményében azt írta az említett mondatra, hogy "ez nem fedi a valóságot".

"A SZAKSZ folyamatos egyeztetést kért a második tárgyalási napon, 2022. október 21-én pénteken a Volánbusztól és felajánlotta, hogy a figyelmeztető sztrájk megtartásáig a felek tárgyaljanak annak érdekében, hogy a sztrájk megtartása, 2022. október 25. napján elkerülhető legyen, de ettől a Volánbusz elzárkózott" - hangsúlyozza a szakszervezet, hozzátéve, hogy emiatt nem fog az elkövetkező két napban további egyeztetésekre sor kerülni.

Hozzáteszik, hogy a sztrájk okozta kellemetlenséget, amit az utazóközönségnek kell majd elszenvedni, és az ezzel kapcsolatos felelősséget a SZAKSZ a Volánbuszra hárítja. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk