Gulyás Gergely: "Az igazság mögött nem mindig áll többség"

Belpol

Nem, nem arra gondolt, hanem 56-ról beszélt.

A szombati kormányinfó után szerencsére a Miniszterelnökséget vezető miniszternek arra is jutott ideje, hogy beszédet tartson a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) tartott 1956-os ünnepi megemlékezésen.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy 1956 hősei szabad hazát akartak nemcsak maguknak, hanem a jövőnek is örökül hagyni. Habár a küzdelmük esélytelen és reménytelen volt, a hősök mégis vállalták a biztos halált, és nem remegtek meg a bitófa árnyékában sem, mégpedig azért, mert tudták, hogy igazuk van – mondta a miniszter.

Gulyás hangsúlyozta, az 1956-osok tanúságtétele bizonyítja, hogy a küzdelem értelme nem csak a győzelem lehet, és hogy az igazság mögött nem mindig áll többség, de jobb egyedül maradni, mint hazugságban élni.

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a hazaszeretet minden korban más feladatot ad: 1956-ban a haza szeretetét fegyverrel, a diktatúrával szembeni nyilvános kiállással, életáldozattal kellett bizonyítani. Ma szerinte  "a hatékony nemzeti érdekérvényesítéshez nincs szükség Molotov-koktélra, elég lenne, ha a magyar közélet szereplői jobban szeretnék a hazájukat, mint amennyire gyűlölik a szabadon választott kormányt".

Gulyás nem felejtett el külön szólni az ünnepségre Kárpátaljáról érkezett magyar és ukrán fiatalokhoz is. Nekik azt mondta, Magyarországnak nem lenne oka szolidárisnak lenni Ukrajnával azért, ahogyan az elmúlt években a kárpátaljai magyarsághoz viszonyult, de minden oka megvan arra, hogy segítsen egy olyan országnak, amely hősiesen harcol a saját szabadsága és szuverenitása védelmében.

  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk