Tűz pusztít a Kilimandzsárón

Belpol

Már háromszáznál több tűzoltót vezényeltek ki.

Több mint 300 embert vezényeltek szombaton Afrika legmagasabb hegyére, a Tanzánia északkeleti részén lévő Kilimandzsáróra egy tűz oltására - közölte a regionális rendőrfőnök.

Yahaya Mdogo elmondta, hogy a tűz péntek este keletkezett a Karanga tábor közelében mintegy négyezer méter magasságban,  eredete egyelőre nem ismert. A táborban hegymászók számára épült menedékház áll. A rendőrfőnök közlése szerint egyelőre azt sem tudják megmondani, mekkora a tűz, mert a lángok lokalizálására összpontosítanak.  Emellett egyelőre azt sem tudják, milyen hatással van a lakosságra, csak azt, hogy a növényzet, a bozót ég.

Nurdin Babu, a Kilimandzsáró regionális közigazgatási vezetője újságíróknak azt mondta, hogy a tűz egyelőre nem zavarja a hegyen a turizmust. Afrika legmagasabb hegye az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Évente mintegy ötvenezren vágnak neki a csúcs meghódításának.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk