A DK mind a 106 egyéni választókerületben állít jelöltet 2026-ban

  • narancs.hu
  • 2024. október 19.

Belpol

Gyurcsány Ferenc a párt szülinapi ünnepségén jelentette be ezt be. 

Kényszerpályákon kell mozognia Gyurcsány Ferenc szerint a DK-nak, ami miatt komromisszumokra kényszerültek. „Sok tekintetben új DK kell. De ez az új DK nem kell, hogy nagyon mást csináljon, csak kompromisszum nélkül mesélje a saját történetét. Ne akarjunk barátkozni olyanokkal, akik nem a barátaink. Ne akarjunk megfelelni másoknak!” – mondta Gyurcsány a párt megújulásáról.

Úgy értékelte, hogy Magyarország legkiszámíthatóbb, legtisztességesebb, legbecsületesebb, leghazafiasabb közössége a DK, és csak annyi a dolguk, hogy egyszerűen, magabiztosan képviseljék azt, amit gondolnak. Majd bejelentette, hogy 2026 tavaszán mind a 106 választókerületben állítanak jelöltet, akiket november elejétől 106 nap alatt sorban bemutatják. 

„És ha majd közös történet lesz, akkor majd közösen döntünk. De amíg nincs közös történet, addig meséljük a magunk történetét, futjuk a maguk köreit, és küzdjük a magunk küzdelmét” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, ami egyértelműen arra tett utalás volt, hogy háttérinformációk szerint szerveződik egy DK-t és Ungár Pétert nélkülöző ellenzéki formáció. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk