A Süddeutsche Zeitung arról ír, hogy az „oroszbarát” Orbán miatt nem vesz részt az USA az Ukrajnának szánt hitelcsomagban

  • narancs.hu
  • 2024. október 19.

Belpol

A német lap szerint Putyin mellett Trumpnak kedvez a miniszterelnök vétója.

Orbán Viktor blokkolta a vonatkozó határozatot a kéznapos brüsszeli EU-csúcson, ezért az Egyesült Államok nem tud részt venni az Ukrajnának szánt hitelcsomagban” – írja a német lap, amelynek cikkére a hvg.hu figyelt fel. A Süddeutsche Zeitung egyenesen az „oroszbarát” jelzővel illeti a magyar miniszterelnököt, aki több mint két éve azért dolgozik az Unióban nagy erőkkel, hogy késleltesse, illetve meggátolja Kijev megsegítését, és semmit tesz az Oroszország felé való energiafüggőség felszámolásáért.

Orbánt egy sor kollégája megpróbálta jobb belátásra bírni, vétót alkalmazott, így az USA kimarad az ukránoknak szánt 50 milliárd dolláros hitelből – írja a lap. Bidenék ragaszkodtak volna hozzá, hogy a nyugaton lefoglalt, befagyasztott állami javak hozadékáról ne félévente, hanem háromévente döntsenek, így ne kelljen sűrű időszakonként azzal számolni, ha valaki keresztbe fekszik az oroszok elleni szankcióknak. A Süddeutsche Zeitung megjegyzi, hogy Orbán vétója Putyin mellett Trumpnak kedvez.

Egy brüsszeli forrás szerint az erős emberek között bizonyos fajta érzelmi kötelék alakul ki: Orbán kedveli Trumpot és Putyint, az amerikai politikus pedig az orosz vezetőt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk