Iványi Gáborék Szentesen tüntettek a bezárt szülészet miatt

  • narancs.hu
  • 2024. október 19.

Belpol

A polgármester szerint nem a pénz és a jacht számít, hanem az egészségügy. 

„Számítanak a vagyonok? Számít a pénz? Számít a jacht? Számít a nagy, óriási, kacsalábon forgó palota? Nem számít, az egészségünk számít” – mondta Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere pénteken a Szegeder.hu tudósítása szerint, amikor a város bezárt szülészeti osztályáért tüntettek helyiek. „A mai nap kiállok azokért is, akik Gádorosról, Tiszaugról, Kunszentmártonból, Csongrádról, Tömörkényről, Csanytelekről azért jöttek ide, mert egészségesek szeretnének maradni” – tette hozzá rövid felszólalásában.

A tüntetést Varga Ferenc, a DK országgyűlési képviselője szervezte. A megmozduláson pár százan vettek részt, köztük a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget fenntartó Iványi Gábor is. „Mi nem akarjuk, hogy több gyermek és édesanya életébe kerüljön, hogy nincs Szentesen szülészeti osztály” – mondta Varga a 25 ezer lelkes Csongrád-Csanád vármegyei város Bugyi István Kórháza előtt.

Iványi Gábor szerint ami a szentesi kórházzal történik, az „magán viseli azokat a fájdalmas jegyeket, amelyek miatt ma rossz, vagy akár életveszélyes” Magyarországon élni.

„A szentesi Dr. Bugyi István Kórház egy országosan elismert kórház volt nagyon sokáig, de mára sajnos önmaga árnyéka lett. Egyre rosszabb a megítélése a környéken, és sajnos nagyon sok tragédia is történt a közelmúltban”

– folytatta Iványi.

A lap emlékeztet, Szentesen a szülészeti osztály már tavaly január óta zárva tart. Az ügynek újabb aktualitást az adott, hogy a szegedi klinikán nemrég meghalt egy szentesi kismama és magzata, a tüntetők szerint azonban elkerülhetők lennének a hasonló tragédiák, ha a szentesi és környékbeli kismamáknak nem kellene Szegedre utazniuk ellátásért.

Varga Ferenccel a friss Magyar Narancsban olvashatnak interjút. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk