Újabb kormánypárti honatya céghálózata után nyomoz az ügyészség!

  • narancs.hu
  • 2017. október 26.

Belpol

Polt Péter elszólta magát.

Az LMP szerint Polt Péter legfőbb ügyész olyan tartalmú választ adott egy parlamenti írásbeli kérdésükre, amelyből kiderül, hogy a fideszes Simonka György mellett másik kormánypárti parlamenti képviselő, Varga Gábor céghálózata ügyében is tart a nyomozás.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a két politikus családi céghálózataiban elképesztő azonosságok, összefonódások vannak, ami szerinte egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a parlamenti képviselők „segítenek egymásnak a lopásban”.
Az LMP társelnöke kiemelte, hogy a Simonka Györgyhöz és Varga Gáborhoz köthető cégek egymástól több száz kilométerre működnek, azok mégis több esetben mintha tükörképei lennének egymásnak, illetve akár kereszttulajdonlással is összeérnek.
Hadházy szerint a két kormánypárti képviselő tucatnyi társaságot és alapítványt hozott létre nagyrészt családtagjaikon keresztül, amelyekkel százmillió forintos nagyságrendben hívtak le uniós pénzeket. Így többször előfordult, hogy az egyik ilyen cég a hálózat egy másik tagját támogatta szabálytalanul végzett közbeszerzésekkel.

Emellett a projektek hasznossága is minimum megkérdőjelezhető – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki példaként említette, hogy szerinte két, Varga Gáborhoz köthető kft. is felvett 40-40 millió forint támogatást ugyanarra a bikácsi nyúltelepre.

(MTI)

Zárt rendszer – A NER típusterméke: a Simonka-univerzum

Irányított Facebook-kommentelők, rokonok az érdekkörbe tartozó cégekben és alapítványban. Az utóbbi több mint 3 milliárd forint uniós támogatást kaszált 2015-ben, és az alapítványtól aztán jócskán kaptak megbízást a Simonka-univerzum cégei. „Az EU nem azért adja a fejlesztési forrásokat, hogy abból néhány, a felső tízezerhez tartozó nagyvállalkozó kitömje a zsebét a csatlósai segítségével!”

Figyelmébe ajánljuk