Gyurcsány szerint még egy-két ciklus, és kialakul a Fidesz váltópártja a baloldalon

  • narancs.hu
  • 2017.10.25 20:00

Belpol

2018-ban se közös listát, se közös miniszterelnök-jelöltet nem szeretne az MSZP-vel.

Az atv.hu kérdezte Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét a szocialista Bárándy Gergely kijelentéséről, miszerint „a konzervatív jobboldallal szemben ki kell alakulnia egy baloldali váltópártnak, mindegy, hogy MSZP-nek hívják vagy máshogy”.

„Ahogy a jobboldalon is lett – nyilván más okok miatt –, úgy lassabban és bonyolultabban, de ezen oldal demokratikus erőinek is az egységesülés lesz a sorsa” – mondta Gyurcsány Ferenc. De azt is egyértelműsítette, „ez nem egy 2018-as választások előtti program, nem egy-két ciklust kell gondolni. Ez a jövőről szól. Lazán, ellentmondásosan, de erre megy a világ”.

Gyurcsány azt is megerősítette, jelenleg az egyéni választókerületekről akarnak az MSZP-vel megállapodni, nem közös listáról és nem miniszterelnök-jelöltről.

Ez azért érdekes, mert a napokban a B1 blog arról számolt be, hogy Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere vetődött fel lehetséges ellenzéki miniszterelnök-jelöltként. Balázs Péter tagadta, hogy bármelyik párt megkereste volna, a Hír Tv-ben ugyanakkor azt mondta, egy „megfelelő csapatban” ő is szívesen vállalna valamilyen szerepet.

Balázs Péter bizonyos feltételek mellett vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

Vállalná a miniszterelnök-jelöltséget Balázs Péter egy választási szövetség vagy párt élén, amelyben olyan emberek vannak, akikkel érdemes és lehet dolgozni. A volt külügyminiszter erről Egyenesen című műsorunkban beszélt. Azt mondta: az ellenzéki politikusoknak ki kellene békülniük egymással, és létrehozni egy olyan egységkormányt, amely valóban leváltaná a zuhanórepülésben lévő mostani kormányzatot.

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.