A kormány kivizsgáltatja, nem fér-e be mégis több dolgozó a Kúria új épületébe

  • narancs.hu
  • 2023. december 30.

Belpol

A dolgozókat a környékbeli hivatalokban szórnák szét, de mér reménykednek, hogy találnak valahol plusz helyet.

A kormány egyik idei utolsó határozatában arra szólította fel az ügyben illetékeseket, hogy vizsgálják meg, hol lehetne elhelyezni az Igazságügyi Palota rekonstrukciója után az oda költöző Kúria azon munkatársait, akik nem férnek el az új helyükön – írja a a Telex a Magyar Közlöny alapján.

A 1621/2023. (XII. 29.) Korm. határozat alapján a Kúria több szervezeti egységének se lenne helye a Kossuth tér északkeleti sarkában álló egykori Néprajzi Múzeum, az Igazságügyi Palota rekonstrukciója után a legfelsőbb bíróság új székhelyén.

A kormány tehát a környező állami tulajdonú ingatlanokban keresne helyet a Kúria dolgozóinak, de emellett megkérte a gazdaságfejlesztési minisztert és az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, hogy vizsgálják meg az áttervezés lehetőségét is, hátha mégis lehetne még emelni az épületben az egy négyzetméterre eső dolgozók számát.

A határozatban a kormány Lázár János építési és közlekedési minisztert bízta meg azzal, hogy leltározza a rekonstrukció során az épületből kikerült műtárgyakat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

An American Hero

  • - ts -

Az idén kicsit megbicsaklott Bruce Spring­steen és az E Street Band nagyszabású világ körüli turnéja; pont a hozzánk legközelebb eső szakasz esett ki, elmaradt másik három mellett a prágai koncert is. 2025 júniusában térnek majd vissza, hogy pótolják a koncerteket.

A big band mint titkos társaság

A neves fiatal zenekarvezetők közül Darcy James Argue-t érte az a megtiszteltetés, hogy a hr-Bigband, vagyis a Frankfurtban működő tartományi rádiós nagyzenekar rezidens zeneszerzője legyen. (Ez az a német együttes, amelynek Tony Lakatos volt az egyik szaxofonos szólistája 1993 és 2020 között.)

Magányos várakozás

A Ladó Galéria korábbi kiállításán a macs­káknak volt kitüntetett szerepük, most pedig – a véletlenek furcsa találkozása miatt – egy speciális, kissé agárszerű kutya a főszereplő. De egyik kiállítás sem a „kis kedvencekről” szól, hanem magáról a művészetről.

Lehet más az olimpia

Azon túl, hogy szép eredmények és megható pillanatok sorjáznak a szemünk előtt, afféle hülyeségmágnesként is jól funkcionál a párizsi olimpia. A megnyitóra, amely amúgy csak egy játékos mókázás volt, gyorsan ráharaptak a kultúrharc önkéntesei Donald Trumptól a Vatikánon át a Megafon véleményzsoldosaiig. De hát, ha nincs humorérzék, akkor nincs és kész, ezen nem nagyon lehet segíteni.