9,5 milliárd osztalékot vett ki a kormányzati propagandagyáros

  • narancs.hu
  • 2024. június 21.

Belpol

A Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cég tavaly 78,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

Jóval a május 31-i előírt határidő – és a választások – után, pénteken tették közzé a kormányzati propagandát gyártó New Land Media 2023-as mérlegét.

Mint a 24.hu írja, a Balásy Gyula érdekeltsége tavaly 78,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított, ami néhány nagyjából 200 millióval kevesebb a 2022-es bevételhez hasonlítva, ám a kimutatott nyereség mégis jóval nagyobb lett, mint a megelőző, 2022 üzleti évben.

A május végén megtartott taggyűlés határozata szerint a cég 9,537 milliárdos adózott eredménnyel zárta a 2023-as évet, amiből  a tulajdonos, Balásy 9,5 milliárdot ki is vett osztalék formájában.

Balásy Gyula cégcsoportja, élén a New Land Media és a Lounge Design Kft.-vel és a rendezvényszervező Lounge Event Kft.-vel, 2018 óta lényegében egyeduralkodó az állami reklám- és rendezvényszervezési költéseket tekintve. 

A minisztériumok, állami tulajdonú cégek és költségvetési háttérintézmények a Rogán Antal miniszter felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatalon (NKOH) keresztül rendelhetnek meg kommunikációs munkát a piackutatástól a kampányon keresztül a rendezvények megszervezéséig.

A lap áprilisban írta meg, hogy a cég ezt a monopolhelyzetet kihasználva az inflációra hivatkozva jelentős áremelést hajtott végre. A Lounge-csoport körlevélben tudatta a teljes állami megrendelői körével, hogy az NKOH-tól ismét engedélyt kapott arra, hogy „a KSH által közzétett, az előző évhez viszonyított fogyasztói árindex (infláció) növekedés mértékének” megfelelően emelje a szolgáltatások árát. A KSH alapján ez 17,6 százalékot jelentett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk