A Magyar Honvédség parancsnoka maga kérte a felmentését

  • narancs.hu
  • 2021. május 27.

Belpol

Mert szerinte a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak.

Mint arról beszámoltunk, június 1-jei hatállyal Áder János a honvédelmi miniszter előterjesztésére felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban indoklás nem szerepelt. A Honvédelmi Minisztérium az MTI megkeresésére később azt közölte, hogy  Korom Ferenc vezérezredes kérte a Magyar Honvédség parancsnoki posztjáról való felmentését Benkő Tibor honvédelmi minisztertől.

A minisztérium közölte: Korom azzal indokolta a döntését, hogy a 2018-ban rábízott feladatokat - a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Magyar Honvédség (MH) szétválasztását, az MH Székesfehérvárra történő költöztetését, a haderő szervezeti átalakítását és a haderőfejlesztés alapjainak megteremtését, az eszközbeszerzések előkészítését - jó eredménnyel, maradéktalanul elvégezte, és sikeresen vezette a Magyar Honvédséget a járványhelyzetben jelentkező feladatok végrehajtásában is.

Korom Ferenc meglátása szerint azonban a Magyar Honvédség előtt álló új feladatok más típusú vezetőt kívánnak. Ugyanakkor tapasztalatait, tudását tervezetten továbbra is Magyarország szolgálatában, külföldön kamatoztatja - tették hozzá.

Korom Ferenc parancsnoki utódjáról egyelőre nem született döntés - írta a HM.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!