A mentelmi bizottság előtt Orbán magánrepülőzése

  • narancs.hu
  • 2018. október 3.

Belpol

Ajándék-e? És ha az, be kell-e vallani a vagyonnyilatkozatban?

A Párbeszéd képviselője, Kocsis-Cake Olívió beadványt nyújtott be a Mentelmi Bizottsághoz, hogy az vizsgálja meg Orbán Viktor magánrepülős útjait. A kérdés az, ismertette a beadványt az Index, hogy a miniszterelnöknek juttatott ingyen utak ajándéknak minősülnek-e, illetve, hogy a jövőben Orbán Viktornak vagy bármely képviselőnek fel kell-e tüntetnie az éves vagyonnyilatkozatában "az olyan ajándékokat, amelyek valamely, a képviselői tiszteletdíjat meghaladó értékű szolgáltatás igénybevételére vonatkoznak (nem tárgyiak)".

A beadványban a képviselő a vagyonnyilatkozatokról szóló törvényre is hivatkozott, aszerint ugyanis az országgyűlési képviselőknek nyilatkozniuk kell a képviselői megbízatásukkal összefüggésben kapott ajándékokról is.

A Mentelmi Bizottság elnöke egyébként, a KDNP-s Hargitai János, az előző napokban még nem reagált arra a kérdésre, hogy mit gondol Orbán útjairól, de nyilatkozatában arra utalt, hogyha hivatalosan elé került az ügy, akkor lesz róla véleménye. Ez most megtörtént.

Figyelmébe ajánljuk