A Miniszterelnökség támogatta azt a gyerektábort, ahol foglalkozást tartott az elítélt bicskei pedofil nevelő

  • narancs.hu
  • 2024. június 4.

Belpol

A próbaideje alatt. Kunstár Béla, a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért.

A bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú molesztálásáért. De már a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást, amit a Miniszterelnökség támogatott

írja az ÁtlátszóA volt nevelő a kivételesen enyhe büntetés kiszabásával megúszta a börtönbe vonulást, mindössze másfél év felfüggesztett börtönt kapott, három év próbaidővel.

A lap megjegyzi, hogy a volt nevelő csak két évig volt a gyermekotthon alkalmazottja, egyébként főleg az üzleti életben volt aktív, kiterjedt kapcsolatrendszere, Kunstár ugyanis több, a kormánypártokhoz köthető politikai és üzleti szereplővel is kapcsolatba került Fejér megyében.

A férfi neve most egy 2022-es gyerektáborról szóló pályázati dokumentumban bukkant fel. A tábor szervezői kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltek voltak, az egyesületük gáláján pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökösködött. Kunstár egyébként rajtuk kívül egy cégén keresztül további két másik, a Fidesz által támogatott képviselőjelölttel is kapcsolatba hozható.

az egyesületünk által második alkalommal szervezett napközis táborunk célja az volt, hogy nemzetiségi nyelvoktató általános iskolánk tanulóinak a magyarországi német nemzetiségi történelem, népismeret és kultúra területén szerzett tudását sokrétű, színes és élmény dús programjainkkal elmélyítsük. (…) Negyedik napon hangszerbemutatót kaptunk Kunstár Béla vezetésével, aki a rézfúvós hangszerek világába kalauzolta el a gyerekeket.

Az Országos Német Kultúregyesület (ONKE) beszámolója szerint félmillió forint költségvetési támogatást kapott annak a tábornak megrendezésére, ahol felbukkant Kunstár is. (A támogatási programot a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. hirdette ki.)

A beszámolót beküldő Loór Miklós a Lohr Kapelle rézfúvós zenekar vezetője. Az interneten számos felvétel fellelhető, melyek bizonyítják, hogy Kunstár e zenekarban lépett fel. A pályázati beszámolóban azt írták, hogy e zenekarba akartak utánpótlást toborozni. 

Ám Kunstár ekkor egyrészt még a próbaidejét töltötte, vagyis amennyiben ott volt a pályázati anyagnak megfelelően a táborban, bűncselekményt követett el, annál is inkább, mert 

Kunstár Bélát véglegesen eltiltották a gyerekekkel kapcsolatos munkakörök gyakorlásától.

Az Átlátszó a cikk megjelenése előtt kereste az ONKE-t, a Miniszterelnökséget és a pályázatban szintén érintett Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t. Arra voltak kíváncsiak, tudtak-e Kunstár Béla előéletéről és lehetséges fellépéséről a gyermektáborban, de választ nem kaptak. Viszont eltűnt az ONKE honlapján elérhető beszámolóból Kunstár egyik említése, de nem voltak elég alaposak az eltakarítás során, a másik helyen még most is benne van. Ráadásul azonban az Internet Archive archívumából még most is elérhető az oldal eredeti változata.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.