Szentkirályi Alexandra kínaiul magyarázza a helyi kisebbségnek, hogy a Fideszre szavazzanak

  • narancs.hu
  • 2024. június 4.

Belpol

De a fideszes főpolgármester-jelölt levelét olyan választók is megkapták, akik nem is kínaiak, csak a nevük alapján annak tűnhetnek.

Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölt fényképével és nevével ellátott, kínai nyelvű levelet küldött a Fidesz-KDNP a hazai kínai kisebbség tagjainak

számolt be a kampány e részletéről a Telex. A boríték Szentkirályi levele mellett tartalmazott egy üzenetet Sára Botond VIII. kerületi fideszes polgármesterjelölttől, valamint egy minta szavazólapot, amely egyértelműsíti a címzettnek, hogyan kellene behúzni az ikszet a megfelelő helyre. (A levelet egy VIII. kerületi kínai állampolgár osztotta meg a lappal.)

A levélben Szentkirályi felidézi Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatását, valamint arra emlékeztet, milyen baráti a viszony a két ország kormányai között. Emellett kritizálja a főváros jelenlegi vezetését, és arra buzdítja a Budapesten élő kínai állampolgárokat, hogy őt támogassák. Sára Botond konkrét ígéreteket is tesz levelében, eszerint a kerületi fideszes jelölt kínai tolmácsok alkalmazását vizionlja a kormányablakokban és az Auróra utcai rendelőben.

A hírportál közlése szerint olyan olvasójuk is megkapta a levelet, aki ugyan nem kínai, de olyan neve van, amely elsőre ázsiainak tűnhet. A lap kérdéssel fordult a kormánypárthoz, hogy kiderítse, mi alapján választották ki a címzetteket – a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk