A nap kérdése – köszöntötte-e Orbán a szülinapos Biszkut?

  • narancs.hu
  • 2013. június 12.

Belpol

Kérdésünket eljuttattuk az Emberi Erőforrások Minisztériuma sajtó- és kommunikációs titkárságának. Válaszukat kíváncsian várjuk.

Tisztelt Sajtóosztály!

A közelmúlt sajtóhíre volt annak a mórahalmi néninek az esete, aki nem élte meg 90. életévét, így temetésén olvasták fel a miniszterelnök köszöntőjét. A tudósításban ezt olvashatjuk: „A 90. évüket betöltőknek a kormány Orbán Viktor miniszterelnök nevében évek óta postáz egy emléklapot, amelyben jókívánságok kíséretében a »szépkorú polgárok« iránti tiszteletét és háláját fejezi ki. A kormányfői oklevél ünnepélyes átadása ráadásul minden településen alkalmat ad a helyi politikusoknak is, hogy az esemény nagyobb rangot kapjon, és bekerüljön a helyi médiába.”

Tudomásunk szerint „A Kormány a Magyar Köztársaság nevében köszönti a 90., a 95. és a 100. életévüket betöltött, Magyarországon bejelentett lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú szépkorú személyeket. A jubileumi köszöntéssel okirat és jubileumi juttatás jár, amely teljesen független a szépkorú személy egyéb ellátásaitól. Ez a 90. életév betöltésekor 90 ezer, a 95. életév betöltésekor 95 ezer, a 100. életév betöltésekor 100 ezer forint. (…) Kérelmezni nem kell, az eljárás hivatalból indul.”

Kérdésünk a következő: A 90. életévét 2011-ben betöltő Biszku Béla is megkapta-e a neki járó 90 ezer forintot, illetve a miniszterelnöki emléklapot?

Ha nem kapta meg, miért nem?

Válaszukat előre is köszönjük.

Figyelmébe ajánljuk