A parlamentben is az MSZP-vel szövetkeznek Karácsony Gergelyék

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. április 18.

Belpol

Egy csodálatos barátság kezdete lehetett a választási együttműködés.

Az MSZP–Párbeszéd frakciószövetségben politizál az Országgyűlésben – jelentette be újságíróknak Karácsony Gergely szerdán, Budapesten. A Párbeszéd társelnöke közölte azt is: Tóth Bertalant választották a frakciószövetség vezetőjének.

Az MSZP–Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőinek tanácskozása után Karácsony Gergely elmondta, a frakciószövetség jogi és technikai részletein dolgoznak még, de a politikai szándék egyértelmű: amit a kampányban közösen képviselt a változás szövetsége, azt az Országgyűlésben is közösen kívánja képviselni.

Tóth Bertalan és Karácsony a képviselői irodaházban

Tóth Bertalan és Karácsony a képviselői irodaházban

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Tóth Bertalan közölte, a parlamenti munkában képviselni fogják azokat a választókat, akik az MSZP–Párbeszédre szavaztak, illetve azt a 2,5 millió embert is, akik változást akarnak. Hozzátette: nyilvánosságra fognak hozni minden, a „maffiaállammal” kapcsolatos információt, és élnek majd képviselői jogaikkal, ha bárki védelemre szorul.

Maga Karácsony Gergely egyébként – hiába volt miniszterelnök-jelöltként az MSZP–Párbeszéd listavezetője – nem ül be a parlamentbe, még a választás után úgy nyilatkozott, hogy a mandátum helyett inkább a zuglói polgármesterség folytatását választja. A Párbeszédből listás mandátumot szerzett még Tordai Bence szóvivő, a párt másik társelnöke, Szabó Tímea pedig az óbudai egyéni választókerületből jutott az Országgyűlésbe.

Figyelmébe ajánljuk