Hetilapot indítanának a Magyar Nemzet újságírói

  • narancs.hu
  • 2018. április 18.

Belpol

Nem várnak a befektetőkre, az alaptőke viszont hiányzik.

Minimális online hátterű, print hetilapot indítanának a választások után bezárt Magyar Nemzet újságírói – mondta a zoom.hu-nak György Zsombor, a lap utolsó főszerkesztő-helyettese.

Közösségi finanszírozásból indítanának hetilapot a Magyar Nemzet újságírói

Közösségi finanszírozásból indítanának hetilapot a Magyar Nemzet újságírói Minimális online hátterű, hetente megjelenő lap szerepel a tervek között. Több nagyvállalkozó visszamondta a támogatást, mondván: „öngyilkosság” lenne belevágni. Ungár Péter vásárlási szándéka fix, ám nem tudni, mire megy Simicska Lajossal. „Úgy döntöttünk, nem várunk külső befektetőre, ez az opció úgy tűnik, hogy nem működik.

György „közösségi finanszírozásról” is beszélt, bár ennek részletei elég homályosak, úgy tűnik, a néhány milliós alaptőkét külső segítséggel szeretnék összegyűjteni, utána pedig az előfizetőkre és a hirdetésekre támaszkodnának. A 30 ezres példányszámot sem tartják irreálisnak.

György Zsombor szerint a potenciális befektetők ugyanakkor egyelőre félnek a politikai környezettől.

A zoom.hu úgy tudja, az LMP-s Ungár Péter közben külföldön keres befektetőtársakat, hogy felhajtsa a Magyar Nemzet állítólag 1,5 milliárdos vételárát. Mint megírtuk, Ungárnak ugyan van ekkora vagyona, de az édesanyjával, Schmidt Máriával közös családi cégben lévő részvényeit nehezen lehet pénzzé tenni.

Miből tudná megvenni Ungár Péter a Magyar Nemzetet?

Igaz, hogy milliárdos vagyont örökölt az LMP politikusa, de ebből nem tudná fenntartani sokáig a veszteséges lapot. Hacsak nem jön családi segítség. A Simicska Lajos tulajdonában álló Nemzet Lap- és Könyvkiadó kedd reggel közölte, hogy azonnali hatállyal megszűnik a Magyar Nemzet, az mno.hu és a Lánchíd Rádió is.

Figyelmébe ajánljuk