A Századvég újabb 1,44 milliárdnyi közpénzből kérdezgeti az európaiakat Sorosról és a migrációról

  • narancs.hu
  • 2018. október 27.

Belpol

Az elmúlt évek terméséből látszik, milyen minőségű munkát végeznek.

Október közepén 1,44 milliárd forintos szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Konzorciumával az EU28 kutatásra – írja a hvg.hu.

A Századvég 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is végzett ilyen kutatást, akkor 700 és 900 millió forint közötti összegekért. Ezt a pénzt a 2015-ben kötött, több mint 6 milliárdos tanácsadói alapszerződésen felül kapják.

Az EU28 kutatásban az összes uniós tagállamot felmérik 1000 fős mintákon, a korábbi években például ilyesmiket kérdeztek:

Az ön országában jó vagy rossz irányba mennek a dolgokÖn szerint a gyerekei jobban vagy rosszabbul fognak élni, mint ma? Ön hogyan ítéli meg Soros Györgyöt?

false

A hvg.hu szerint a legutóbbi kutatáshoz szöveges értékelést nem mellékeltek, pusztán a diagramokat töltötték fel egy honlapra. Nem minden kérdésnél jött ki a kormányzati politikát visszaigazoló válasz, a „kötelező betelepítési kvótát” és a „migránsok családegyesítését” például több európai polgár támogatja, mint ahány ellenzi.

Neked ajánljuk