A Szerencsejáték Zrt. támogatásainak 61 százaléka Fidesz-közelbe került tíz év alatt

  • narancs.hu
  • 2024. július 1.

Belpol

Ez több, mint kilenc milliárdot jelent. 

Több mint 15 milliárd forintos támogatásból közel 9,2 milliárd vándorolt NER-közelbe 2015 február és 2024 májusi között – írja a Népszava. Ezt azt jelenti, hogy a pénzek mintegy 61 százaléka került olyan személyekhez, szervezti-, egyesületi elnökökhöz, akik a Fideszt támogatják, sőt, a rokonuk, ismerősük kormánypárti színekben politizál. Az sem ritka, hogy ezen szervezetek üzenetei, kutatásai egybevágnak a kormány üzeneteivel, érdekeivel. 

Pár példa:

  • Deutsch Tamás EP-képviselő testvére, Deutsch Péter cége (Ad-Wiser Szolgáltató és Tanácsadó Kft.) az Élményliget Kft. kisebbségi tulajdonosa, mely társaság 125 milliót kapott. A Sport&Event Sportügynökség Kft. (melyben az Ad-Wiser Szolgáltató és Tanácsadó Kft. szintén kisebbségi tulajdonos) 50 milliót kapott,
  • Szijjártó Péter külügyminiszter testvérének, Szijjártó Saroltának és sógorának, Őry Tamásnak az érdekeltségébe tartozó Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. (későbbi TRP Hungary Kft.) 181 millió forintot kapott,
  • Havasi Balázs zongoraművész cége, a Symphonic Concert Management Kft. 2024 májusáig 807 milliót kapott,
  • Tóth Gabi koncerjteit szervező Backstage Management 2022 júniusa óta 95 millió forintban részesült (az énekesnő 2022-ben együtt énekelte Orbán Viktorral a Kossuth-nótát a Fidesz kampányzáróján),
  • Pataky Attila Edda-frontember cége, a P. Management majdnem 378 millió forintot kapott,
  • Bayer Zsolt cége, az 1100ÉV Kft. 40 milliót kapott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Arcok a sodrásból

Olaszország ezt a filmet nevezte az Oscar-megmérettetésre, miután a tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rendezésnek járó Ezüst Oroszlán díjjal jutalmazták.

Semmi sem magánügy

A Reggeli a Tiffanynál (máshol: Álom luxuskivitelben) és a Hidegvérrel ünnepelt szerzője élete utolsó évtizedeiben mesterművén dolgozott. A soha el nem készült, Answered Prayers című mű nyomán Capote és az ihletet adó nők a New York-i elit kulisszái mögé viszik a sorozat nézőit.

Superman vakáción

Napernyők, fürdőzők, rekkenő nyári hőség, és közben Superman repül át a medence fö­lött. A háttérben a moszkvai Vörös téren álló Boldog Vazul-székesegyház. Azt gondoljuk, Photoshop, de tévedünk.

Az oltárterítő

Az idei tavasz egyik irodalmi érdekessége a korábban drámaíróként ismert iker szerzőpáros, Kovács Dominik és Kovács Viktor (Mintapinty, Bérnász, Milf) első regényének megjelenése volt.

Bábosok köztársasága

Van egy színházi fesztiválunk, amely mintha nem is a 2020-as évek Magyarországán létezne. Nem övezik botrányok, békében megférnek egymás mellett a bábszínházi hagyományhoz ragaszkodók és a formabontók, a kőszínházak és a függetlenek.

Szkülla és Kharübdisz

  • Vásárhelyi Júlia

A két éve Olaszországot irányító Giorgia Meloni nemzetközi megítélése egészen a közelmúltig magasan szárnyalt. Eközben otthon egyre több, az orbáni modellt megvalósító intézkedést hoz, s az Európai Unióval sem olyan felhőtlen már a viszonya, mint korábban.

Éruv

2024 tavaszán Pesten körbeért az éruv. Hála egy, a rabbinátus által rendszeresen ellenőrzött, diszkréten a közművek mellé telepített, semmilyen más funkciót nem szolgáló, több tíz kilométeres, körben futó városi damilnak, a pesti ortodox zsidók immár eltolhatják szombaton a gyerekkocsijukat a Népligetig. Betartva a parancsolatait, kemény közösségi alkotómunkával kicselezték saját, szigorú Úristenüket, hogy élhetőbb legyen a szombat.

Könyv helyett karikatúra

Etikai eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenc pártelnök Leel-Őssy Gábor volt gyulai választókerületi elnök, DK-tag ellen, és a kizárását javasolja. A súlyos választási vereség után Leel-Őssy lemondásra szólította fel Gyurcsányt.

 

„Magasabb szintre kapcsolták a vegzatúrát”

Vizsgálatot kezdett a Transparency International Magyarországnál (TI) és az Átlátszó portálnál a Szuverenitásvédelmi Hivatal. Az indoklás szerint mindkettő külföldről finanszírozott szervezet, és a választói akarat befolyásolása a céljuk. Miért pont ők, mire számíthatnak, és mire készüljön a többi szervezet?

 

A borsodi hadi csíny

„Büszkeségre okot adó diadalaink is voltak. Ilyen például Miskolc, abban a városban ugyanis nekünk nyerni egy hadikos hadi csíny, majdnem olyan nehéz bevenni, mint Berlint” – fogalmazott Orbán Viktor a választások után.