Ha megvalósul Lázár János reformja, újabb megszorítások várnak az önkormányzatokra

  • narancs.hu
  • 2024. július 2.

Belpol

De az is lehet, hogy csak a közvéleményt szondázzák.

Nagyon aggódik Lázár János az elszórt pénzek miatt. Most nem arról beszélünk, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség másfél milliárdot áldozott arra, hogy influenszerek parádézzanak Budapesten, vagy hogy a vadászati kiállítást szervező cég három évvel a rendezvény után is nyeli a pénzeket.

„Véget kell vetni annak a káros gyakorlatnak, hogy egyes településvezetők városuk fejlesztése helyett mulatságokra, fesztiválozásra, szavazatszerzésre tapsolják el a helyi vállalkozók által befizetett adót, majd sorban állnak a kormánynál, hogy nyújtson mentőövet, mert elfogyott a pénz” – mondta Lázár János a választások után a 24.hu szerint.

Az építési és közlekedési miniszter elmondta: javasolni fogja a kormánynak, reformálja meg országosan a helyi iparűzési adót (hipa), mert a településeknek és az országnak is érdeke, hogy iskolákra, óvodákra, bölcsődékre, kórházakra, munkahelyteremtésre, ipari parkok fejlesztésére, járdák és utak építésére fordítsák a helyi adóbevételeket.

Még nem tudjuk, hogy a módosítás hogy menne végbe, de Gödöllő nyolcadik alkalommal újraválasztott polgármestere, Gémesi György elképzelhetőnek tartja, hogy az önkormányzatok megszorításáról van szó. „Mivel kifejezetten önkormányzati adóról van szó, azt az állam nem szedheti be, legfeljebb eltörölheti. Igaz, arra is van példa, hogy a helyi önkormányzattól áttették a megyei önkormányzathoz az adóbeszedést” – mondta a lapnak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk