A TASZ képviseli a múlt héten kirúgott nyolc tanárt

  • narancs.hu
  • 2022. december 7.

Belpol

A szervezet még ebben a hónapban benyújtja a keresetet a munkaügyi bíróságon a pedagógusok nevében.

A Társaság a Szabadságjogokért képviseli azt a nyolc pedagógust, akinek december elsejei hatállyal szüntették meg a közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel.

A pedagógusok korábban polgári engedetlenséggel hívták fel a figyelmet a közoktatás problémáira.

A TASZ álláspontja szerint az ő rendkívüli felmentésük aránytalan retorzió volt,  „hiszen a három hónap alatt, mióta a tiltakozások elkezdődtek, az érintett pedagógusoknak mindössze 10-15 órájuk maradt el. Ami még ennél is fontosabb, hogy akciójuk szabad véleménynyilvánítás körébe tartozik, amelyet az Alaptörvény véd. Ráadásul a hátrányos megkülönböztetés gyanúja is felmerülhet, hiszen nem azokat a pedagógusokat rúgták ki, akik a legtöbbet engedetlenkedtek, és így a legtöbb órájuk maradt el” – érvel a Társaság a Szabadságjogokért.

A keresetet a TASZ még ebben a hónapban beadja a munkaügyi bíróságnak.

A szervezet azt is bejelentette, ingyenes jogi segítséget nyújt minden pedagógusoknak, aki úgy tapasztalja, a hatalom megpróbálja elhallgattatni. A TASZ péntekenként 10 és 12 óra között a +36 1 279 22 35-ös számon várja a munkajogi kérdésekben hozzá forduló tanárok hívását. A tiltakozó akciók idején a TASZ forró drótja is él, ez a +36 30 722 3356 telefonszámon érhető el.  A jogsegely [at] tasz [dot] hu címen is fel lehet venni a kapcsolatot a jogvédőkkel. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk