A tavalyi ár háromszorosáért kap gázt és áramot Hódmezővásárhely

  • narancs.hu
  • 2022. január 2.

Belpol

Ez úgy is fájdalmas, hogy 20 százalékkal kevesebb földgázra lesz szüksége a város intézményeinek, mint tavaly.

Az energiaárak drágulása miatt Hódmezővásárhely önkormányzata a tavalyi ár több mint háromszorosáért tudja megvenni az intézményeinek működéséhez szükséges földgázt és villamos energiát 2022-ben – írja az önkormányzat lapja, a Hódpress.

Az energiaköltség így meghaladja a 600 millió forintot.

Az önkormányzat rezsiköltsége azzal együtt is jelentősen nő, hogy 2022-ben 20 százalékkal kevesebb földgázt igényel, mint tavaly.

A Márki-Zay Péter polgármester vezette vásárhelyi közgyűlés a tavalyi évre 241 ezer köbméter gázt kötött le, 60 millió forint értékben. 2022-ben 194 ezer köbméter földgáz megvételére írt ki közbeszerzést Hódmezővásárhely, és a legkedvezőbb ajánlat az E2 Hungary Zrt.-é volt, 154 millió forinttal. Ez a közbeszerzési eljárás dokumentumaiból derül ki

Legutóbb 22 hónapra szerződött a város az intézmények, a strand és a közvilágítás áramszükségletének biztosítására, erre az időszakra 193,4 millió forintot fizetett a város. A 2022-es évre – ezúttal 365 napra – kiírt közbeszerzésen az MVM Next Zrt. 462 millió forintért vállalta az ellátást. 

A Hódpress szerint a lakossági rezsicsökkentés árát többek közt a helyi távhőszolgáltatást fönntartó HVSZ Zrt. fizeti meg. Ez a cég 141 millió forintért vesz villamos energiát. A városi cég 2022-es üzleti tervében az áll, hogy az energiaköltségek növekedése miatt 131 millió forinttal csökken az üzleti eredmény.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk