Hétfőn a Terror Háza előtt tüntet a Momentum a megfigyelési botrány miatt

  • narancs.hu
  • 2021. július 25.

Belpol

A demonstráció hat órakor kezdődik. 

„TÜNTETÜNK az újságírók és ellenzéki politikusok lehallgatása ellen. Ez az elmúlt tíz év legsötétebb ügye, amibe a kormánynak bele kell buknia. HÉTFŐ 18:00, Terror Háza előtt!” – írja Fekete-Győr András a Facebookon. 

Vasárnap korábban a párt jogállamisági szakpolitikusa, Szigeti Flóra a Facebookon közölte, „el kell venni az igazságügyi minisztertől az (a megfigyelési) engedélyezés lehetőségét, és ezt bírói hatáskörbe kell utalni”, ugyanis szerinte „megengedhetetlen, hogy fideszes miniszterek által felügyelt titkosszolgálatoknak egy másik fideszes miniszter adjon engedélyt a magyarok megfigyelésére”. 

A megfigyelési botránnyal kapcsolatos összes cikkünket itt olvashatják!

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Miért jött létre a bűnügyi felügyelet és mit jelent pontosan? Kérdések és válaszok a Schadl-ügy apropóján

Amikor a végrehajtói kar volt elnökének és egyik vádlott-társának a letartóztatását megszüntették, bűnügyi felügyelet alá helyezték őket. Mi ez a jogintézmény, különösen az ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet (köznyelven szólva: házi őrizet)? Egyebek mellett erről is szó esik Jován László ügyvéddel folytatott beszélgetésünkben.