A testőrök gyűrűjében álló Orbán az újságírónak: „Kérdezni lehet, csak fake news-gyáraknak nem válaszolok”

  • narancs.hu
  • 2018. május 27.

Belpol

Ez a kereszténydemokrácia.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor ma Nagykovácsiban, az országos cserkésznap nyitóeseményén, a felújított Teleki-Tisza-kastély ünnepélyes átadóján mondott beszédet, és ismét arról beszélt, hogy a kereszténydemokrácia lesz a csúcs az elkövetkezendő években.

Az Index újságírója is elment az eseményre, hogy az ország és világ dolgairól kérdezze Orbánt, aki viszont nem volt hajlandó válaszolni. Eleve testőrők gyűrűjében állt, akik nem is engedték a miniszterelnökhöz közel a portál munkatársát, amikor mégis Orbán közelébe jutottak és kérdezték volna, a kormányfő csak ennyit mondott:

„Maga honnan van?”

„Az Indextől” – jön a válasz, mire Orbán azt mondja, „oda nem nyilatkozom, az egy fake news-gyár”, bár azt már nem indokolja meg, miért tartja az Indexet fake newsnak. Közben Havasi Bertalan is bekapcsolódott Orbán védelmébe, és a sajtófőnök is elállta az Index újságírójának útját. Amikor a focival kapcsolatban kérdezik, Orbán még annyit mond, hogy kérdezni lehet, csak fake news-gyáraknak nem válaszol.

false

 

Fotó: Index-videó

A videót itt lehet megnézni.

Nem ez az első alkalom, hogy Orbán Donald Trump szavajárást használja, és fake newsnak nevez egy médiumot. A választások előtt a Hír TV-nek nem válaszolt arra hivatkozva, hogy a csatorna fake news.

Figyelmébe ajánljuk