A tüntetők kijuttattak egy autót a tömegből, aztán kiderült, éppen a tankervezető fogta menekülőre

  • 2022. október 13.

Belpol

Mintegy ezren tüntettek Marosi Beatrix tankerületi irodája előtt, csak aztán Marosi Beatrixnak lejárt a munkakideje.

Ahogy azt egy korábbi cikkben megírtuk, délután a Madách és az Eötvös Gimnázium összesen 46 tanára több száz, majd ezer tüntetővel együtt megjelent a Belső-Pesti Tankerületi Központ előtt, hogy átadják követeléseiket a tankerületnek, s ezzel együtt átvegyék írásbeli megrovásukat is a polgári engedetlenségért.

A tüntetők tapsoltak, skandáltak, beszédek hangoztak el, de az épületbe csak egy-egy tanárt engedtek be a két gimnáziumból, akiktől átvették a petíciót. 

A tüntetés közepén Marosi Beatrix, a tankerület vezetője inkognitóban kisétált az épületből, beszállt az autóba, és hagyta, hogy a segítőkész tüntetők utat törjenek az autójának a tömegben. Az RTL beszámolója szerint az autós manőver mintegy öt percen át tartott, Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja csak a végén vette észre, hogy kinek is adnak utat a tüntetők. Akkor már szinte késő volt, Marosi elhajtott. 

 
Marosi Beatrix autója a tanárok tüntetésén
PDSZ / Facebook
 

Nem ez az első eset, hogy Marosi Beatrix utat vág magának, legutóbb a szakdolgozatának elkészítésekor vágott utat az internet szövegerdejében, gondosan leaprítva magának a témájához illeszkedő, másolás-beillesztéssel átemelhető bekezdéseket.

A mai incidens hasznos tanulságul szolgálhat a holnapi napra Marosi Beatrixnak, hogy ne a Hősök tere közepén parkoljon kis fehér autójával. Október 14-én fél ötkor a téren ugyanis nagyszabású tüntetés lesz a tanárok mellett, a tömeg öt órától átvonul a Belügyminisztérium elé.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.