Tüntetők kíséretében vonult a belső-pesti tankerület elé 46 tanár

  • narancs.hu
  • 2022. október 13.

Belpol

Marosi Beatrix kijönni nem fog, bemenni lehet.

Csütörtök délután az Eötvös Gimnázium 25, a Madách Gimnázium 21 tanára vonult a Damjanich utcai Belső-pesti Tankerületi Központhoz, hogy átvegye az írásbeli figyelmeztetést, amit a polgári engedetlenség miatt küldtek nekik, és ha már ott vannak, beadják a követeléseiket is. Az eseményre tüntetők kísérték őket. Ez az a tankerület, amit Marosi Beatrix irányít, akiről az elmúlt napon derült ki, hogy vélhetően innen-onnan összeollózott szakdolgozattal szerzett diplomát.

A tankerület postai úton küldte el a felszólításokat, így most arra hivatkozhat, hogy azokat a postákon lehet átvenni. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint azonban a munkavállaló kérésére a munkáltatónak rendelkezésre kellene állnia.

A helyszínen tartózkodó tanárok a PDSZ online közvetítésében arra is reagáltak, hogy Gulyás Gergely pedagógusfizetés-emelést jelentett be. Egy tanár szerint: „Nincsen kristálygömbünk, hogy a jövőbe lássunk, ígérgetni bármit lehet.” Hozzátette, a megmozdulás nemcsak a bérek miatt történik, annál átfogóbb oktatási reformra lenne szükség.

Eddig egy tanárt engedtek be az épületbe, a többiek transzparensekkel, skandálva várakoznak az utcán. Ő, miután kijött közölte, hogy Marosi átvette a levelüket, amelyben a tanárok „skizofrén helyzetről” írnak. A tanárok és a szülők hatpontos listát függesztettek az épület falára, amiben a kirúgott tanárok visszavételét, a sztrájkjog biztosítását, Pintér Sándor és a korábbi oktatási államtitkárok elszámoltatását, béremelést és önálló oktatási tárcát követelnek.

Az ott lévők arra biztatnak mindenkit, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Október 14-én délután fél 5-től a Hősök terén kezdődik egy tüntetés „Visszavágó – El a kezekkel a tanárainktól!” címmel.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk