A VII. kerület továbbra is kéri a teraszok utáni bérleti díj egy részét

  • narancs.hu
  • 2021.03.05 11:20

Belpol

A bulinegyedben megállt az élet, de nem minden díjat enged el az önkormányzat.

A ki nem nyitott teraszok és a meg nem érkezett turisták után is fizettet a vendéglátósokkal a Niedermüller Péter vezette önkormányzat - írja a 24.hu.

A cikk szerint a napokban a bulinegyed vendéglátósai olyan  önkormányzati határozatot kaptak, amelyben az erzsébetvárosi önkormányzat ugyanis a kijárási tilalom idejére is kiszámlázta a terasszal rendelkező helyeknek a közterület-használati díj egy részét.

A határozatok 100 forint/nap/négyzetméter árat számolnak fel a teraszokért, amely a szokásos díj körülbelül 30 százaléka. Ám a teljesen üresen álló teraszokért ez így is több százezer foint lehet (november 11-étől március 31-éig). Ez nagy összeg azoknak a hleyeknek, akik már szinte béreket sem tudnak fizetni - írják. Emellett emlékeztetnek, hogy az önkormányzat polgármestere, Niedermüller Péter maga is azt nyilatkozta még február elején, hogy a  bulinegyedben az ott korábban meglévő vendéglátóipari egységeknek több mint a 40 százaléka biztosan tönkrement.

A lapnak nyilatkozó vendéglátós elmondta, neki például  694 ezer forint közterület-használati díjat számláztak ki egy évre, amely a már most 13 milliósra rúgó mínusz mellett nagyon rosszul jött neki. Őt a bérleti díj elengedése ráadásul nem érintette, mert a hely főbérlője magánszemély, így nincs hatással rá az önkormányzati döntés.

Hozzáteszik, Niedemüller önkormányzatának döntése meglepő, hiszen  fővárosi szinten megszavazta a bérleti díjak év végéig tartó elengedését, és a lap információi szerint  közterület-használati díj szinte teljes elengedéséről is megegyezés született.

Neked ajánljuk