Soron kívüli védőoltást kérnek a bölcsődei dolgozók

  • narancs.hu
  • 2021. március 5.

Belpol

Arra reagáltak, hogy Orbán reggel bejelentette: a bölcsődéket nyitva tartják.

 

A csütörtöki korlátozó intézkedések kiegészítéseként Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, az óvodákkal és iskolákkal ellentétben a bölcsődéket nem zárják be március 8-tól.

Erre reagált Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, akik követelik, hogy ebbe az esetben a kormány biztosítsa a bölcsődei dolgozók országos szintű soron kívüli oltását, illetve a már jogszabályban rögzített rendszeres tesztelés tényleges soron kívüli végrehajtását.

Kiemelik: "Az oltás biztosítása és a tesztelés a jelen helyzetben a bölcsődei dolgozók számára az állam kötelessége függetlenül attól, hogy a bölcsődék fenntartói jogait ki gyakorolja."

A közleményben hangsúlyozzák azt is, hogy a 3 év alatti gyerekeket nagyon ritkán tesztelik, de a vírust hordozni és átadni is tudják, ráadásul a bölcsődei dolgozók nem tudnak a gyerekektől 1,5 méteres távolságot tartani a 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Ha eltűnnek a rítusaink, ránk omlik az idő

Otthontalanság, kiüresedés, nyugtalanság, rohanás és magány. Kevesen akadnak manapság, akit ne érintenének ezek a kérdések. Átrohanunk az életen, próbáljuk a víz felett tartani a fejünket, de nagyobb légvételre mintha nem lenne lehetőség. Mi történik velünk?