Soron kívüli védőoltást kérnek a bölcsődei dolgozók

  • narancs.hu
  • 2021. március 5.

Belpol

Arra reagáltak, hogy Orbán reggel bejelentette: a bölcsődéket nyitva tartják.

 

A csütörtöki korlátozó intézkedések kiegészítéseként Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, az óvodákkal és iskolákkal ellentétben a bölcsődéket nem zárják be március 8-tól.

Erre reagált Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, akik követelik, hogy ebbe az esetben a kormány biztosítsa a bölcsődei dolgozók országos szintű soron kívüli oltását, illetve a már jogszabályban rögzített rendszeres tesztelés tényleges soron kívüli végrehajtását.

Kiemelik: "Az oltás biztosítása és a tesztelés a jelen helyzetben a bölcsődei dolgozók számára az állam kötelessége függetlenül attól, hogy a bölcsődék fenntartói jogait ki gyakorolja."

A közleményben hangsúlyozzák azt is, hogy a 3 év alatti gyerekeket nagyon ritkán tesztelik, de a vírust hordozni és átadni is tudják, ráadásul a bölcsődei dolgozók nem tudnak a gyerekektől 1,5 méteres távolságot tartani a 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.