Áder János megkapta a koronavírus elleni oltást

  • narancs.hu
  • 2021. február 26.

Belpol

A kínai vakcinából jutott neki.

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János. A köztársasági elnök a közmédiának nyilatkozott is, az államfő azt mondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene – mert csak akkor kerül sorra – a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára "szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután" megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták: "minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást".

A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül, és a kínai vakcinát ajánlotta fel neki.

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

"Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben" - hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, "hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk".

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk