Feljelentette Rogánékat a Momentum politikusa

  • narancs.hu
  • 2021. február 27.

Belpol

A miniszter új apósának cégvásárlása miatt lépett Hajnal Miklós.

Az atlatszo.hu cikke alapján feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) Rogán Antalék ellen Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja. „A propagandaminiszter rokonsága ugyanis a 2019-2020-as évben kiemelkedő mértékű uniós finanszírozású állami támogatásokhoz jutott, valamint gyanús bankkölcsönökkel és áron alul vett cégekkel is operáltak. Bár Rogánék a földvásárlási botrányból annak kirobbanása után kihátráltak, az újdonsült Rogán-após céges ügyletei végbementek és jól dokumentáltak" –közli az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán.  

FELJELENTETTEM ROGÁNÉKAT AZ EURÓPAI CSALÁS ELLENI HIVATALNÁL Az atlatszo.hu cikke alapján feljelentést tettem az...

Posted by Hajnal Miklós on Friday, February 26, 2021

Hajnal azt tette szóvá, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal új apósa 25%-os tulajdonrészt vett 750 ezer forintért egy cégben, amely nem sokkal azelőtt 2 milliárd forint feletti állami támogatást nyert el, az összes pályázó közül a legmagasabb összeget. A Momentum politikusa szerint a cég áron alul került a miniszter rokonához, és „amit itt látunk, az csupán a jéghegy csúcsa."

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.