Állítólagos titkos tervet fedett fel Stummer János: Orbánnak alagutat építenének a Puskás Arénába

Belpol

De a részleteket nem ismerni.

Rendkívülinek ható bejelentést tett a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, a jobbikos Stummer János, aki arról számolt be egy a Facebookon közzétett videóban, hogy állítólag titkosítva akarnak Orbán Viktor számára saját alagutat építeni a Puskás Arénába. A tervről még azt tudni Stummer közléséből, hogy 2 milliárd forintba kerülhet, és hogy a kormány elképzelését a nemzetbiztonsági bizottság közreműködésével rejtenék el titkosítás útján a nyilvánosság elől. Egyéb részletek, például hogy pontosan honnan hova vezetne az alagút, mi a pontos terv, nem hangzik el Stummer közlése során.

A tervről Stummer hétfőn szerzett tudomást. A fideszes többségű bizottság pedig Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György szavazataival a titkosítás mellett határozott.

Stummer János elmondása szerint arra magyarázatot nem adtak a fideszes politikusok, miért épp most és miért ilyen formában van erre az állítólagos, titkos alagútra szükség.

A jobbikos politikus a videóban úgy fogalmazott, hogy a tervet "nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom".  Közlése szerint tisztában van az ezzel járó jogi és politikai következményekkel, elmondása alapján ezzel nemcsak bizottsági helyét kockáztatja, de akár bíróság elé is állíthatják.

Lapunk kereste Stummer Jánost telefonon, de nem sikerült elérnünk.

A hvg.hu nemzetbiztonsági forrásai nem kívánták sem megerősíteni, sem cáfolni Stummer fő állítását, egyikük mindössze annyit mondott: a jobbikos politikus “nem rugaszkodott el a valóságtól” a videóban közöltekkel.

(Facebook/Stummer János, hvg.hu)

Frissítés

Lapunk elérte Stummer Jánost, aki elmondta, egyelőre nem szeretne további részleteket nyilvánosságra hozni a tervről. Hisz' tisztában van vele, hogy ez olyan információ, ami miatt minden lépését jól meg kell gondolnia. De elmondta, csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszterrel fog találkozni, hogy az ügyről beszéljenek. Ahogy megosztotta azt is, mi volt a politikai célja az információ közzétételével.

Figyelmébe ajánljuk