Amerre csak jár Karácsony Gergely, aláír az előválasztás jelöltjeinek, vetélytársait is támogatja

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Belpol

Hiszen „ez a demokrácia”.

Bár Karácsony Gergely egy nap alatt megszerezte az ellenzéki előáválasztáshoz miniszterelnök-jelöltként szükséges 20 ezer támogató ajánlását, továbbra sem tétlenkedik, más induló jelölteket támogat az előválasztási kampány során. A főpolgármester a sajtóeseményeken való részvétel mellett aláírásával is segíti a jelölteket.

Kedden aláírta a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjének, Márki-Zay Péternek, valamint egykori helyettesénél, a Pest megye 5-ös, Dunakeszi központú körzetében egyéni jelöltként induló Dorosz Dávid standjánál járva a jobbikos Jakab Péternek is.

A hvg.hu kérdésére Karácsony azt közölte, hogy az MSZP, a Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltjeként kész minden vetélytársát támogatni az aláírásával, hiszen „ez a demokrácia”. Így, ha más miniszterelnök-jelöltek támogatására is lehetősége nyílik, aláír nekik is – éppúgy, ahogy a 2019-es főpolgármester-jelölti előválasztáson is aláírt két vetélytársának, Kálmán Olgának és későbbi helyettesének, Kerpel-Fronius Gábornak.

Hasonló gesztust Karácsony felé is tesznek előválasztási ellenfelei, hisz' Fekete-Győr András is aláírt már neki, és úgy tudni, pénteken Jakab Péter is szignózza majd Karácsony ajánlóívét. 

Mint arról lapunk is beszámolt, hétfőn kezdhették meg az ellenzéki előválasztásban nyilvántartásba vett jelöltek az ajánlások gyűjtését. A miniszterelnök-jelöltek számára 20 000, az egyéni képviselőjelölteknek 400 érvényes aláírás összegyűjtése a feladat. Az ajánlásgyűjtésre két hét áll rendelkezésére, a leadási határidő szeptember 6. 10 óra.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk