Több mint 8 millió adag vakcinát szállított eddig a Pfizer Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 25.

Belpol

Csak a héten több mint 214 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett.

A héten megint több mint 214 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel már a 8 millió adagot is meghaladja az országba szállított Comirnaty oltóanyagok mennyisége – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.

Közlésük szerint a Pfizer több mint nyolc hónapja heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Covid-19 elleni vakcinát, ez volt a 36. szállítmány. A cég 2021 első negyedévében leszállított több mint 1,5 millió adag oltóanyagot, a második negyedévtől – jelentősen megnövelve a dózisok számát –több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

A Pfizer és a BioNTech az előrejelzések szerint idén 3 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. Mostanáig több mint 1,2 milliárd adag oltóanyagot állítottak elő és juttattak el a világ több mint 100 országába.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk