Átfogó programot indítottak a kórházi hűtési rendszerek javítására

  • narancs.hu
  • 2024. július 19.

Belpol

Ha minden igaz 20 intézményben várható javulás. 

„A klíma problémák tekintetében a KEF munkatársai a szükséges javításokat a lehető legrövidebb időn belül elvégzik” – írta a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) a 24.hu megkeresésére. A főigazgatóságnak az után írt a portál, hogy több kórház is jelezte, az elhúzódó rendkívüli hőségben meghibásodott klímaberendezések nehezítik az ellátást.

Mint a lap sorolja, egyebek mellett a budapesti Szent János Kórházban az egyik műtőben romlott el a klímaberendezés, ezért műtéteket kellett elhalasztani, míg a Péterfy utcai kórházban a liftek nem működtek. A múlt héten az Uzsoki Kórházban 41,5 fokot mértek a klímaberendezés meghibásodása miatt.

Csütörtökön a Bethesda Gyermekkórház kért segítséget, mivel a fül-orr gégészeti műtő speciális klímaberendezése elromlott, így a műtétek tervezhetősége bizonytalanná vált. A kért összeg péntekre összegyűlt. 

„A feladatátvételt követően a KEF azonnal megkezdte a rendszerek állapotfelmérését, melynek kapcsán átfogó programot indított a hűtési rendszerek javítására mintegy 20 intézményben. A program megvalósítása, a berendezések korszerűsítése és karbantartása a KEF részéről folyamatos”

– írta a KEF a lapnak. Január elsejétől 81 kórház üzemeltetési feladatait látja el a főigazgatóság. A KEF a változásról akkor azt mondta, az intézkedés minőségjavulást és költséghatékonyságot eredményez majd.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk