Műtétek álltak le Budapesten a hőség miatt

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Belpol

Az Uzsoki műtőjében 41, a Szent Jánoséban 38 fokot mértek. 

Kedd óta az Uzsoki utcai kórház valamennyi műtőjében, a budai Szent Jánosban pedig „csak” a traumatológiaiban nincsenek operációk – írja értesüléseire hivatkozva a Népszava

A lap szerint a két intézmény klíma berendezései néhány óra különbséggel hibásodtak meg.

  • Az Uzsoki műtőiben 41,5 foknál,
  • míg a Jánosban 38 fokos hőség után álltak le a beavatkozásokkal és jelezték, nem tudnak beteget fogadni.

E két szolgáltató látta el a fővárosi baleseti sérülések negyven százalékát, most ennyivel több beteg hárul a még működő másik három traumatológiai centrumra.

Ugyan mindkét intézmény „havária” helyzetként, azaz azonnal megoldandó feladatként jelezte a kórházakat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak a meghibásodást, ám megjavítani még nem sikerült. A fővárosi Uzsoki utcai kórházban egyetlen műtőt sem tudnak kedd óta használni a klíma-berendezés meghibásodása miatt, köztük sebészeti, urológiai, ortopédiai, traumatolóiai, szemészeteti, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, kardiológiai operációkra szorulók ellátását kényszerültek átütemezni, illetve a sürgős eseteket más kórházakba irányítani. 

A helyettesítő intézmények kijelöléséről csak csütörtökön intézkedett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. A Szent János kórház traumatológiai műtétre szoruló betegeit is más intézményekbe viszi a mentő. A lap szerint a kórházak klimatizálási problémájára ötödik éve megoldatlan. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk