Az ÁSZ elnöke bejelentette, kik lesznek az Integritás Hatóság vezetői

  • narancs.hu
  • 2022. november 4.

Belpol

Mely az EU-s pénzek felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció kivizsgálását végzi majd.

Csütörtök este friss közleményt adott ki az Állami Számvevőszék elnöke amelyben közzétette az Integritás Hatóság elnökének és elnökhelyettes jelöltjeinek neveit.

Az ÁSZ elnöke az új hatóság vezetőjének Biró Ferencet jelölte, míg elnökhelyetteseknek Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt – írta a közleményben Windisch László a testület elnöke.

Mindhárom jelölt kimagasló szakmai tudással, tapasztalattal és vezetői gyakorlattal rendelkezik. Függetlenségük és elfogulatlanságuk kapcsán aggály nem merült fel

– nyomatékosított Windisch. Az értékelési keretrendszerben Biró Ferenc 129 pontot, Holbusz Tímea 112 pontot, Dabóczi Kálmán 102 pontot kapott.

Az Integritás Hatóság vezetőit pénteken nevezi ki Novák Katalin köztársasági elnök, akit az ÁSZ elnöke hivatalosan is tájékoztatott a jelöltekről.

Mint ismert, az autonóm államigazgatási szervként létrejövő Integritás Hatóság létrejöttét az Európai Unió szorgalmazta a uniós támogatások lehívásának feltételeként, a szervezet feladata az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk