Az EU-ban is téma lesz a magyar kormány homofób törvénye

  • narancs.hu
  • 2021. június 16.

Belpol

Franciaország napirendre venné, az Európai Bizottság is vizsgálódik.

Franciaország kezdeményezi, hogy az uniós tagállamok európai ügyekért felelős minisztereit tömörítő Általános Ügyek Tanácsa jövő heti ülésén tárgyalja a tegnap elfogadott magyar pedofilellenes törvény LMBTQ-ellenes rendelkezéseit - írja a 24.hu Clément Beaune francia miniszter közlésére hivatkozva.

Beaune (aki egyébként maga is meleg, tavaly decemberben coming outolt) azt mondta, Németországgal egyetértve kifejezetten aggódnak a törvény miatt, ezért fontos az ügyben polkitikai nyomást gyakorolni, és azt is meg kell fontolni, hogy a jogállamisági mechanizmus hatókörét ki lehet-e szélesíteni úgy, hogy az LMBTQ közösséget is védje.

A HVG az Európai Bizottság szóvivőjét kérdezte a tegnap elfogadott törvényről. Kiderült, hogy a Bizottság már elkezdte vizsgálni a jogszabály részleteit, de nem ígérik, hogy egyhamar kötelezettségszegési eljárást indítanak Magyarország ellen, úgy fogalmaztak, alapos elemzésre akarják építeni a véleményüket. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk