ELTE-s szociológusok: ránk nem lesz hatással a homofób törvény

  • narancs.hu
  • 2021. június 16.

Belpol

Továbbra is várják az LMBTQI-közösséghez tartozó hallgatókat és az ilyen témájú kutatásokat.

Közleményt adott ki az ELTE Szociológia Doktori Iskolája a tegnap elfogadott, LMBTQ-ellenes passzusokkal teletűzdelt pedofilellenes törvényről.

Azt írják, a pedofíliát a homoszexualitással és a nem önálló megválasztásával összemosó törvény megbélyegző, és alkalmas társadalmi csoportok elleni gyűlöletkeltésre.

"Azt is tudjuk történelmi tapasztalatokból, hogy a társadalomban felkeltett megbélyegzés, kirekesztés és gyűlölet – különösen, ha ennek eszközévé teszik az iskolarendszert és a médiát is – milyen gyorsan képes a társadalommal foglalkozó tudományokban megjelenni. Ezért, mint a Magyarországon működő egyik legnagyobb társadalomtudósokat, egyetemi oktatókat és szakértőket képző doktori iskola vezetői, szeretnénk világossá tenni, hogy nálunk ez nem fog megtörténni" - áll a közleményben.

A doktori iskola vezetői ezután kijelentik, hogy továbbra is szívesen látnak minden hallgatót, oktatót és témavezetőt, függetlenül attól, hogy az LMBTQI közösséghez tartoznak-e, és sem preferenciát, sem diszpreferenciát nem alkalmaznak az LMBTQI-tematikájú kutatásokkal szemben. 

A közleményt Rudas Tamás, a doktori iskola vezetője a négy doktori program vezetőjével - Orosz Évával, Örkény Antallal, Csepeli Györggyel és Majtényi Balázzsal - együtt adta ki. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk