Az MSZP és az LMP is Karácsonyt támogatja az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. május 15.

Belpol

Három párt áll a főpolgármester mögött.

Az MSZP és az LMP is támogatásáról biztosította a miniszterelnök-jelölti előválasztásra hivatalosan ma reggel bejelentkező Karácsony Gergely főpolgármestert.

Karácsonyt saját pártja, a Párbeszéd kérte fel a jelöltségre tegnap, így a hat előválasztáson résztvevő ellenzéki pártból három is mögötte áll majd.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke és Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke egy-egy videóüzenetben jelentették be pártjuk döntését, amit persze már jóval korábban sejteni lehetett. 

„Korszakváltásra van szükség. Karácsony Gergely soha nem a hatalmat nézi, hanem mindig az embereket. Szabad, demokratikus, igazságos és szolidáris Magyarországot akarunk. Ezért támogatjuk" - mondta Tóth Bertalan.

Schmuck Erzsébet így érvelt: „Tudjuk, hogy olyan vezetőre van szükség, aki tisztában van a hatalmas feladattal, tisztában van azzal, hogy milyen komoly szociális és környezeti kihívásokkal állunk szemben. Aki tudja azt, hogy a gyorsuló éghajlatváltozás komoly károkat okoz az országnak mind az emberek egészségében, mind a gazdaságban."

 

Figyelmébe ajánljuk